Δωρεάν αποστολή
OVER €219.83
 

Azumanga Daioh Κοστούμια
Azumanga Daioh (Ιαπωνικά: あ ず ま ん が 大王 Hepburn: Azumanga DAIO ?, αναμμένη "Μέγας Βασιλιάς Azumanga") είναι μια ιαπωνική yonkoma κωμική σειρά manga γράψει και εικονογραφήσει από Kiyohiko Azuma, η οποία σε συνέχειες στο περιοδικό Dengeki Daioh MediaWorks »μεταξύ 1999 και 2002. Τρεις πρόσθετα κεφάλαια δημοσιεύθηκαν στο Μηνιαίο Shonen Κυριακή Shogakukan τον Μάιο του 2009 για να γιορτάσει τη δέκατη επέτειό του manga του. Το manga κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα αγγλικά από ADV Manga, και αργότερα επανεκδόθηκε από Yen Press.

Μια προσαρμογή της τηλεόρασης anime τίτλο Azumanga Daioh: η Animation παρήχθη από J.C.Staff και μεταδόθηκε στην Ιαπωνία μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου του 2002, αποτελείται από 130 τμήματα πέντε λεπτά συγκεντρώνονται σε 26 επεισόδια. Οι καταρτίζονται επεισόδια απελευθερώθηκαν σε DVD και η Universal Media Discs (UMDs) από Starchild Records, και μια έκδοση αγγλικής γλώσσας παρήχθη από ADV Films. Πριν από τη σειρά, μια θεατρική σύντομη και ένα πρωτότυπο καθαρό animation είχαν επίσης παραχθεί. Αρκετά soundtrack άλμπουμ κυκλοφόρησαν, καθώς και τρία παιχνίδια βίντεο Azumanga Daioh.

Τόσο το manga και anime έχουν επαινεθεί για το χιούμορ τους, οδηγούνται από εκκεντρικός χαρακτήρες, με Azuma αναγνωρισμένη ως «πλοίαρχος του μορφή τεσσάρων πίνακα" τόσο για το ύφος της τέχνης του και κωμικό χρονοδιάγραμμα.