Δωρεάν αποστολή
OVER €219.83
 

Η ταινία που έκανε πρεμιέρα 5 Μαρτίου

Δημοσίευσε: ������� 27 �����������, 2017

Watchmen είναι μια ταινία του 2009 σε σκηνοθεσία Zack Snyder, η προσαρμογή ταινιών του ομώνυμου κόμικ miniseries βιβλίο του Alan Moore και ο Dave Gibbons, κέρδισε ένα βραβείο Hugo.


Η ταινία που έκανε πρεμιέρα 5 Μαρτίου 2009 στη Νέα Ζηλανδία, ενώ στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, στις 6 Μαρτίου, 2009. Λόγω της ρητής σκηνές σεξ και βίας, στην Ιταλία, η ταινία ονομαστική PG-14 χρόνια.


Το 1938, σε απάντηση σε μια αύξηση της εγκληματικότητας, σχηματίζεται η ομάδα Minutemen, που αποτελείται από μασκοφόροι vigilantes, και, δεκαετίες αργότερα, το παρόμοιο του Watchmen. Η ύπαρξή τους, ωστόσο Cosplay Greece
, επηρεάζεται δραματικά τα γεγονότα της ιστορίας: Δρ Μανχάταν βοηθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να κερδίσει τον πόλεμο του Βιετνάμ χρήση υπερδυνάμεις του, επιτρέποντας Ρίτσαρντ Νίξον να επανεκλεγεί αρκετές φορές κατά τα επόμενα έτη. Η ύπαρξη του γιατρού στο Μανχάταν προσφέρει τις ΗΠΑ ένα στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία από το 1980 απειλεί με την απειλή του Ψυχρού Πολέμου του πυρηνικού πολέμου. Κατά την ίδια περίοδο, η αυξανόμενη αντι-επαγρύπνησης συναίσθημα έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν ο αγώνας κατά του εγκλήματος έχει κηρυχθεί παράνομη. Ενώ πολλά μέλη του Watchmen συνταξιοδοτηθούν, ο Δρ Μανχάταν και ο κωμικός λειτουργούν ως πράκτορες της κυβέρνησης και τη μυστηριώδη μασκοφόρο εκδικητή, Rorschach, συνεχίζει να λειτουργεί παράνομα στις φτωχογειτονιές.


Ένας πράκτορας της κυβέρνησης Edward Blake, σκοτώθηκε στο σπίτι του. Ερευνώντας τη δολοφονία, Rorschach ανακαλύπτει ότι το θύμα ήταν στην πραγματικότητα ο κωμικός Kimono Κοστούμια
, υποθέτοντας ότι ο δολοφόνος θα μπορούσε να είναι κάποιος που θέλει να εξαλείψει το Watchmen. Rorschach στη συνέχεια προσπαθεί να προειδοποιήσει τους συντρόφους του, οι οποίοι έχουν υποχωρήσει, παλιό συνεργάτη του Ντάνιελ Dreiberg aka Nite Owl II, ο Δρ Μανχάταν και ο εραστής του, Laurie Δία γνωστός και ως Silk Spectre II. Dreiberg παραμένει δύσπιστος, αλλά δεν παραβλέπουμε την πιθανότητα ότι θα μπορούσε πραγματικά να υπάρχει κάποιος πρόθυμος να εξαλείψει την ομάδα vigilante, που πηγαίνει έτσι με τη σειρά του από τον επιχειρηματία δισεκατομμυριούχος και πρώην επαγρύπνησης Adrian Veidt aka Ozymandias, η οποία, ωστόσο, παραμένει επιφυλακτικός, απορρίπτοντας τη θεωρία και προηγμένες υπόπτων από Rorschach.


Μετά την κηδεία ο κωμικός, ο Δρ Μανχάταν κατηγορείται πριν ο Τύπος να έχει προκαλέσει καρκίνο σε πρώην φίλη και άλλοι του, οι οποίοι παρέμειναν λίγο χρόνο μαζί του μετά το επιστημονικό ατύχημα που τον προικισμένο με υπερδυνάμεις. Προβληματισμένος από τις καταγγελίες, ο Δρ Μανχάταν μετακινηθεί, απαθής και θυμωμένος, στην εξορία στον Άρη, δίνοντας τη Σοβιετική Ένωση μια μεγάλη ευκαιρία για να εισβάλουν στο Αφγανιστάν κατά την απουσία του. Αργότερα, η θεωρία συνωμοσίας Rorschach φαίνεται να υλοποιηθεί όταν Veidt, ο οποίος είχε προ πολλού κάνει την ταυτότητά του ως Ozymandias κοινό πριν από τη συνταξιοδότησή του, αποφεύγει μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του και Rorschach βρίσκει τον εαυτό του κολλήσει στη δολοφονία του Μολώχ, μια πρώην εχθρό supervillain του Minutemen.


Laurie, μετά το σπάσιμο με το Μανχάταν, που έχει προγραμματιστεί από την απίστευτη διορατικότητα του τελευταίου, πηγαίνει να μείνει με Dreiberg και μεταξύ των δύο έρχεται μια σχέση προσφοράς. Με το πρόσχημα της Nite Owl και Silk Spectre δύο δωρεάν Rorschach από τη φυλακή. Φάσματος βρίσκεται αντιμέτωπη με το Μανχάταν. Αφού τηλεμεταφερόμενο στον Άρη από τον πρώην εραστή, Laurie του ζητά να σώσει τον κόσμο πυρηνικό ολοκαύτωμα, αλλά ο ίδιος απαντά ότι δεν τον ενδιαφέρει το μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης φυλής, όπως η Laurie, μόνο η σχέση του με αυτό Magic Κοστούμια
, τον άφησε. Για να κατανοήσουμε καλύτερα την άποψή του, στο Μανχάταν σκάβει στο μυαλό του αποδεικνύεται Laurie ότι αυτή είναι πραγματικά η κόρη του πρώτου Silk Spectre, Sally Δία, και ο κωμικός. απελπισία του κοριτσιού για να ξαναβρεί αυτήν την αποκάλυψη προς το συμφέρον του Μανχάταν για το ανθρώπινο γένος, λόγω της απίθανη αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στη γέννηση του ότι αγαπούσε τόσο πολύ, και αποφάσισε να επιστρέψει στη Γη με Laurie.